Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/abwf.nl/www/includes/functions/database.php on line 7 ABWF

Automatic BackWash Filter

Het automatic backwash filter (ABWF) is een uniek dubbellaags zandfilter dat de voordelen van een continue en discontinue zandfilter combineert. Het filterbed van het ABWF is verdeeld over meerdere cellen die neerwaarts worden doorstroomd. Vervuilde cellen worden geïsoleerd door een beweegbare brugconstructie die iedere cel afzonderlijk spoelt.

Automatic Backwash Filter Harderwijk

 

Innovatief

De mogelijkheid om een cel te isoleren voor het spoelproces biedt unieke voordelen. Hierdoor zijn grote spoelpompen en blowers overbodig, net als een spoelwaterreservoir. Daarnaast biedt het de mogelijkheid het spoelproces aan te passen aan de vuilgraad van een individuele cel. Dit geeft een uitstekend filtraatkwaliteit.

Door de isolatie per cel kan het zuiveringsproces in de rest van het filter doorgaan. Deze combinatie maakt het ABWF dé oplossing voor de toekomst op het gebied van (afval)waterzuivering; het biedt de effectiviteit van een discontinue filter in combinatie met de efficiency van een continue filter.

 

Projecten

ABWF toegepast in Harderwijk

Op de zuivering Harderwijk van Waterschap Veluwe is de eerste Automatic Backwash Filter in Nederland gerealiseerd.
Lees meer

 

Video